donderdag, maart 01, 2007

Coloscopie dieet, deel II.

Deze post bevat een beschrijving van mijn maaltijden voorafgaand aan een endoscopisch onderzoek van de dikke darm. Dit is ook relevant voor andere mensen die dit onderzoek moeten ondergaan omdat voedselresten die achterblijven na spoelen met KleanPrep het onderzoek ernstig belemmeren.
Het avondmaal op dag -3 heb ik al beschreven. Hierbij dronken wij een uitstekende rode Cru Bourgeois uit de Haut-Medoc, jaargang 2003.

Op dag -2 ontbeet ik met Muesli met Turkse Yoghurt, 's middags bruinbrood met oude boerenkaas en tussendoor nog een peer en sinaasappel. Het avondmaal bestond uit het restje rollade van dag -3, geserveerd met een salade van gegrilde puntpaprika's, met citroensap en peper en tagliatelle met salieboter.
Vooraf had ik nog een simpele mosterd paddenstoelensoep gemaakt. Een paar ons shiitakes samen met wat gehakte teentjes knoflook laten smoren in een klont roomboter. Water erbij en wat bouillonblokjes. Even laten koken en een paar lepels goede grove mosterd toevoegen. Meteen binden met wat maizena. Niet te lang laten koken omdat anders de smaak van de
mosterd verloren gaat. Hierbij dronken wij een rode Spaanse wijn, Lopez Cristobal, Ribera del Duero 2003. Dit is een lekkere wijn maar hij had nogal wat depot wat de laatste glazen niet ten goede kwam.
De dag voor de coloscopie ontbeet ik wederom met muesli en Turkse Yoghurt. Een zware lunch , brood met gebakken ei, en hausmacher leverworst. Tussen vier en vijf mijn laatste maal, een lichte soep met Chinese garnalen dumplings (Ha Kauw). In de avond twee liter Klean prep naar binnen gewerkt en dit afgesloten met een paar units Oude Genever van van Wees. Een prima combinatie overigens.

Coloscopiedag niets gegeten natuurlijk en de resterende twee liter Klean Prep naar binnen gewerkt.
De darm zag er mooi uit, heb het allemaal zelf ook goed kunnen zien en zal volgende week hoge resolutie plaatjes posten. Ik zal dan analyseren of de kleine voedselresten die nog in de darm aanwezig waren te herleiden zijn tot een van de boven beschreven maaltijden.

Lees ook mijn eerdere en latere posts over dit onderwerp.


1 opmerking:

margot zei

Alhoewel dit stukje al weer een tijd geleden geschreven is, moet ik toch even reageren. A.s vrijdag ga ik met de billen bloot, gelukkig ben ik behoorlijk fotogenieke, dus wie weet kom ik in aanmerking voor een oscar, maar goed, ben dus erg zenuwachtig, bang, onzeker etc..., zie als een berg op tegen die coloscopie, wil natuurlijk mooi schoon zijn, dus ben al 2 dagen ongeveer niet aan het eten, beschuitje smeerkaas, geen kofie, gisteravond wel wijn, waar ik me al vreselijk schuldig over voel(de). Na het lezen van dit stukje, waar ik hartelijk om moest lachen, eindelijk weer eens gelachen, ga ik zo direct die heerlijke jenever kopen, neem ik morgen ook na die 4 liter Klean Prep een glaasje als beloning, en op weg naar de drankboer koop ik ook meteen garnalen en andere vis, maak ik vanavond een heerlijk soepje.

Dank voor dit opbeurende stukje, mijn dag ziet er een stuk vrolijker uit.

Margot