dinsdag, maart 20, 2007

Snelle Indiase Bloemkool

De enorme bloemkolen waren maar 99 cent bij de Plusmarkt en dan moet je wel. Een favoriet recept uit het schitterende kookboek van Madhur Jaffrey: Quick and easy Indian Cooking. De eerste reactie van een Indiase vriend toen hij het kookboek zag; "quick and easy Indian cooking, maar dat kan helemaal niet!". Het kan dus wel.
Halve bloemkool wassen en in kleine roosjes. In een braadpan een bodempje olie heet laten worden en daar een volle theelepel geel mosterdzaad en een volle theelepel komijnzaad in doen. Als de mosterdzaadjes beginnen te "poppen" een gehakt vers pepertje (ik gebruikte een Madame Jeanette) twee centimeter geraspte gemberwortel en een paar gehakte teentjes knoflook erbij. Meteen de bloemkool erin en een minuut of vijf goed doorbakken, tot de bloemkool een beetje bruinig is. Theelepel Garam Masala, zout en zwarte peper naar smaak erdoor mengen. Eventueel ook nog wat cayennepeper toevoegen als je van heet houdt. Half kopje water erbij en met het deksel erop een paar minuten doorstoven tot de stukjes bloemkool gaar maar toch nog knapperig zijn.
Serveren met alleen rijst voor een supersnelle vegetarische Indiase maaltijd. Voor een uitgebreider maal is dit ook een uitstekend bijgerecht natuurlijk.

Geen opmerkingen: