Soms moet je niet moeilijk doen.
Goede kip aangeschaft en op kamertemperatuur laten komen in 1-2 uur. Ergste vetkwabben weggesneden. De kip goed gezouten en gepeperd van binnen en van buiten. Halve citroen in de holte met wat rozemarijn. Knolraap en koolraap in stukken gesneden. Stukken wortel en ui erbij, groenten ook zouten en peperen. Alles in grote ovenschaal gedaan en flink besprenkeld met olijfolie. Olie goed over de kip gemasseerd en alle blokjes groenten ook een beurt gegeven. Takjes rozemarijn erover en 45 minuten in een oven van 200 graden. De interne temperatuur was toen 60 tot 75 graden, afhankelijk van de meetplek. Het vel was krokant, de groenten net beetgaar.
Bijna geen werk en een complete feestelijke maaltijd!
dinsdag, maart 13, 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten