vrijdag, maart 02, 2007

Super merguez

Merkwaardig genoeg is het nog best lastig in de Hoofdstad lekkere merguez te bemachtigen, pittige lamsworstjes oorspronkelijk afkomstig uit Noord Afrika. Slagers uit deze regio zijn echter niet zo heel dik gezaaid. De meeste islamitische slagers zijn Turks en die maken geen of slechte merguez.
Op de terugweg van college geven aan een concurrerende faculteit kocht ik bij een Marokkaanse bakker op de Linnaeusstraat een met gehakt gevuld plat brood. Ik rook op de stoep iets lekkers, wat de batterij kippen aan het spit van de naastgelegen slagerij bleek te zijn. Waarschijnlijk een Hindoestaans islamitische slager, gezien zijn uiterlijk, het aanbod van kruiden zoals masala en de aanwezigheid van Indiase zoetwaren. Hij verkocht ook merguez: "deze ochtend gemaakt" verzekerde hij me.
Ze zagen er fantastisch uit en zo smaakten ze ook.

Hindoestaanse, Noord Afrikaanse supermerguez, uit de Linnaeusstraat.

Geserveerd met bulgursalade met paprika, komkommer, ui en citroensap. De lente komt er aan!

5 opmerkingen:

meneer Wateetons zei

Ik dacht dat dit de high res darmfoto's waren.

jurgen zei

Dat zijn het ook, alleen zie je hier de buitenkant. Bovendien is de darm niet leeggespoeld.

Anoniem zei

Tip: de beste merguez van Amsterdam koop je bij de Marokkaanse slager op de hoek van de Haarlemmerdijk en de Binnen Oranjestraat. Zij leveren ook veel aan horeca, bijvoorbeeld Café Restaurant Amsterdam. En niet vergeten: van de houtskoolgrill (niet te dicht op het vuur) is merguez het allerlekkerst.

Anoniem zei

Op welke hoogte van de straat zit deze slager? Bedankt!

Jurgen zei

TOV de HEMA, Ietsje richting centrum