
Een favoriet uit Korea is Bulgogi: gegrild gemarineerd vlees dat je aan tafel inpakt in verse slabladeren. In restaurants kun je aan tafel grillen maar dat is er bij ons thuis helaas niet bij. Hamlappen in dunne plakken gesneden en een halve dag gemarineerd in "pork bulgogi marinade" uit de Koreaanse winkel. Vlees samen met een in dunne plakken gesneden ui in wat hete olie hard gebakken. Geserveerd op geblancheerde Chinese koolbladeren.

Een paar eetlepels sesamzaad geroosterd en in de vijzel fijngewreven. Bestaat er eigenlijk wel een lekkerder lucht dan versgeroosterd gemalen sesamzaad? Van het sesamzaad met drie delen Koreaanse sojasaus (lijkt op Kikkoman maar is iets aromatischer) een deel rijstazijn, een lepeltje Koreaanse peperpasta (kochujang) en een centimeter versgeraspte gember een dipsaus gemaakt. De saus over de warme paddenstoelen gedaan en alles samen met wat rijst en sake naar binnen gewerkt. Uiteraard aten we er ook kimchi bij.
2 opmerkingen:
Ah, misschien moeten we eens samen Koreaans gaan koken?
Lijkt me een goed plan, ben je Mr Ooijer?
Een reactie posten