zaterdag, maart 31, 2007

Eieren in het Zuur.

Deze eieren moeten even staan voor de beste smaak dus ik ben nog net op tijd voor Pasen met dit recept.
Eieren in het zuur, een snack die uitstekend combineert met een biertje maar ook niet misstaat aan de Paastafel. Het principe is simpel, hardgekookte eieren in azijn inleggen. In de koelkast zijn deze maanden houdbaar en worden steeds beter omdat ze slechts langzaam de smaken uit de azijn opnemen.
Ik nam 20 eieren, hardgekookt en gepeld. Liter inmaakazijn op smaak brengen met vijf centimeter verse laos in plakjes, 30 pimentkorrels, 20 peperkorrels, zout en zes! madame Jeanette pepers. De ervaring leert dat je de azijn zeer aggressief op smaak moet brengen, de eitjes nemen dit maar langzaam over. Zes pepers dus. Madame Jeanettes zijn geen kinderspeelgoed, ik sneed ze alleen even doormidden en mikte ze daarna meteen in de azijn. De azijn met de smaakmakers even aan de kook brengen en samen met de eieren in een schone pot doen.
Nu zelfbeheersing tonen en pas na een week proeven! De eieren worden een stuk steviger en nemen een zuur aromatische smaak aan. Lekker als snack of bijgerechtje.

3 opmerkingen:

Unknown zei

In londen hebben we deze eieren inderdaad als snack in de kroeg gegeten. Erg lekker! Te gek dat ik je recept heb gevonden! Je geeft aan dat je ze in de koelkast maanden kan bewaren, bedoel je dan dicht of geopend.


Groetjes,
Marga

Jurgen zei

Marga, open kan prima, de azijn zorg voor conservering

Unknown zei

Bedankt voor je antwoord.
Ga er zeker mee aan de slag.