maandag, april 09, 2007

Zelf Worst maken: het Consumeren der Worst.

Daar zat ik dan met een kilo zelfgemaakte Spaanse paprika knoflook emulsieworst.
Worst gebakken in wat olijfolie en gepocheerd in heet water en voorgelegd aan mijn smaakpanel.
Men was zeer tevreden. Het panel was deze keer uitgebreid met de 1.5 jarige KvD en deze gaf ook sterke blijken van goedkeuring. Nu eet deze connaisseur eigenlijk alles wat niet beweegt, de kritische distantie ontbrak dus een beetje, maar we schrijven dit toch bij als een positieve beoordeling.
Wat vond ik zelf: goede structuur en sappigheid maar teveel zout en teveel paprika. Gepocheerd wordt de darm wat taai. Bakken is lekkerder, de worst was niet zo vochtig dat het een enorm spetterfestijn werd in de pan.

We aten er voor de vorm ook nog wat groenten en zo bij.
We dronken ook nog een rode Argentijnse wijn, by Michel Rolland. Lekkere wijn hoor daar niet van maar "by Michel Rolland" op de voorkant van de fles? Het moet niet gekker worden met de persoonsverheerlijking.

De rest van de Spaanse Paprika-knoflook-emulsieworst, by Jurgen, in de vriezer gedaan.
Ga een vleesmolen aanschaffen en dan andere worsten uitproberen, heb nog zeker 80 meter darm te gaan...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

ziet er goed uit!

m.

Anoniem zei

hail hail!
Een geweldige exercitie, mooi gedetailleerd beschreven bovendien. Geen eentje bewaard om te drogen? Gewoon, een beetje spelen met je leven?

Anoniem zei

Geachte meneer Jurgen,

Ik doe samen met mijn team maatschappelijk onderzoek naar een nieuwe productietechnologie van vlees, en daarom zou ik graag contact met u kunnen opnemen. Zou u mij u contactgegevens of emailadres kunnen emailen naar vlees.onderzoek@falw.vu.nl?
mvg
Lucila Solerno

Anoniem zei

Senor Wateetons, ik stel hierbij een worst ter droging beschikbaar, maar zal er zelf niet van eten...

Lucila, dat email adres werkt niet.

Anoniem zei

de gedachten hierover al laten gaan [hier te koop]?

m.

Jurgen zei

Niet alleen mijn gedachten over laten gaan, let maar eens op mijn volgende post.