vrijdag, april 27, 2007

Aardbeien met Aardbeien.

Ik begon al behoorlijk gefrustreerd te raken na alle lyrische verhalen. Nergens te krijgen die Lambada aardbeien. Supermarkten, Groothandel, de Dappermarkt (beste markt van Nederland, blah!) en zelfs de rijdende aardappel/uienman die ons stedelijke dorp nog frequenteert, alleen Elsanta of Spaanse aardbeien te koop. Omdat de Eetschrijver ons toch op het hart gedrukt heeft naar Lambada's te vragen bleef ik het proberen, maar nergens te krijgen die krengen.Tot vandaag bij de groentejuwelier, daar lagen ze, voor 4,50 per pond, ai. Gekocht dus en later ook maar een pondje Spaanse van de Plusmarkt voor 0,99 per pond erbij. Links de Lambada en rechts de Spaanse El Lepera. Makroscopisch zien ze er beide goed uit. Maar nadat ik thuis de blinde smaaktest had gedaan was het duidelijk, inderdaad een superaardbei die Lambada. Deze Spaanse aardbeien waren best aardig maar haalden het niet in aroma en structuur bij de Lambada's. Zo sterk van smaak zijn ze dat ik me afvroeg of er geen chemische smaakstoffen aan te pas waren gekomen.

Goed, zat ik dus wel met een kilo aardbeien thuis. Ongeveer 200 gram Spaanse aardbeien gepureerd en gemengd met een kwart liter stijfgeslagen slagroom met een beetje suiker. Dit meteen met de schoongemaakte Lambada's geserveerd.
Aarbei met Aardbei!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beetje balsamico erbij proberen?

Gerrit Jan Groothedde zei

Jurgen, ik ben dan meteen benieuwd of dit nóg lekkerder zou zijn geweest als je alles met lambada's had gemaakt in plaats van Spanjaarden door je room te kloppen... eigenlijk vermoed ik van wel! Wel creatief, desondanks. :-)

Jurgen zei

Het is mijn conservatieve en zuinige inborst vrees ik. Ik hield het (voor deze keer) bij een klassieke aardbeien met slagroom variatie en gebruikte de goedkope aardbeien voor de saus.

Mari zei

Lekker! Ik wil ze ook!