maandag, april 16, 2007

Asperges en Tuinbonen

Er liggen nu verse tuinbonen en asperges in de winkel, daar een gecombineerd gerechtje mee gemaakt, zijn we ook weer klaar met het lentegedoe.

Asperges gekookt samen met schillen en afsnijdsels, zogenaamd beter voor het smaakbehoud maar ik vond dat het een tikje bitter werd. Overigens schijn je asperges het beste in olie te kunnen konfijten. De smaakstoffen lossen namelijk niet in olie op maar wel in water. Ga dat zelf ook eens proberen.
Asperges laten afkoelen en soepje gemaakt van kookwater.

Tuinboontjes gedopt en gekookt. Dubbeldoppen? Dacht het niet, er zijn grenzen. Samen met stukjes komkommer, citroensap, rauwe ham, olie, zout en peper in een salade verwerkt.

Beetje boter gesmolten en met zout en peper over de asperges gedaan en samen met de tuinbonensalade geserveerd.

Weer eens wat anders, de tuinbonen en asperges combineerden uitstekend.

Geen opmerkingen: