zondag, februari 04, 2007

Gekaramelliseerde ananas met Amaretto


Amaretto is puur niet te drinken maar soms best lekker in toetjes. Ik heb nog een stoffige fles staan, had een verse ananas aangeschaft en met deze ingredienten kwam ik op dit toetje uit.
Een rijpe ananas is te herkennen doordat hij goed ruikt en de binnenste blaadjes makkelijk uit de vucht zijn te trekken.
Boven en onderkant van de ananas afsnijden, op een van de afgesneden vlakken zetten en de schil aan de zijkanten goed dik afsnijden. De ananas in vieren snijden en de harde kern verwijderen. De partjes daarna nogmaals halveren. Bij een grote ananas kunnen de partjes best in drie of vier stukken gesneden worden.
Flinke klont roomboter in een koekenpan doen en op matig vuur laten smelten. Als de boter goed heet is de ananas er in. Heel licht zouten en peperen. De ananas goed laten karamelliseren, de boter mag niet verbranden maar de ananas moet wel bruin worden, dit duurt zeker wel vijf minuten per kant. Ananas op bordjes doen en de koekenpan afblussen met een flinke scheut Amaretto. Amarettosaus op de gebakken ananas gieten en serveren.
Simpel en lekker toetje!

Geen opmerkingen: