zondag, juli 29, 2007

Koreaans Eten.

Buitenveldert is het lelijkste Stadsdeel van Amsterdam. Toch kom ik er nog wel eens, het bezit namelijk de hoogste concentratie Koreaanse restaurants van Nederland en misschien wel van heel West Europa. Genoeg reden om koers te zetten naar Buitenveldert want Koreaans eten is superlekker.
Vandaag aten wij in Hwa Won. Om de hoek zit Korea, duurder, genoteerd in Lekker, maar zeker niet beter. Iets verderop bij de sneltramhalte van Boshuizenstraat zit Mi Ka en in het nabijgelegen winkelcentrum Groot Gelderlandplein vind je ook nog een Koreaanse winkel waar je kunt lunchen.
Lekker gegeten, als voorgerecht deelden we het boven afgebeelde gegrilde varkensvlees met Kimchi en tofu. Dit is mijn favoriete Koreaanse gerecht, ik kan me de naam nooit herinneren maar vind het meestal wel op de kaart.
Hierna aten we Koreaanse barbecue, Bulgogi. Ik maak het thuis met kant en klare Bulgogi mix, je kunt het ook zelf maken, maar in een restaurant smaakt het toch het lekkerst vind ik.
Je krijgt bij Koreaans eten altijd een boel bijgerechtjes, Kimchi in een aantal gedaantes natuurlijk, maar dit keer ook gemarineerde aardappel, tauge, gefrituurde tofu met sesam, en driehoekjes van pannenkoek met paprika.
We dronken Koreaanse sake en ik bestelde ook nog Soju. Eigenlijk een beetje te sterk en zoet voor bij het eten.

Een aanrader dit restaurant: niet goedkoop, we waren bijna 100 euro kwijt met twee personen, je kunt bijna niet communiceren met het bedienend personeel, maar het eten is supergoed.

2 opmerkingen:

Robèrt zei

Brengt een leuke herinnering bij me boven...

Heb jaren geleden ook daar ergens in een Koreaans restaurant gegeten. Welke weet ik echt niet maar wij waren de enige Nederlanders in de zaak en communiceren was inderdaad onmogelijk. Niemand maar dan ook niemand sprak Engels of Nederlands.
Gaf niets want het eten was geweldig.
Wat maken Koreanen een herrie tijdens het eten, slurpen en voluit snotteren...:-)
Mijn vrouw vroeg thee na het eten, ze kwamen wel 5 keer vragen of ze het echt wel wilde hebben. Thee ná de maaltijd is blijkbaar niet geheel volgens de regels.

jurgen zei

In Koreaanse restaurants in de VS (helaas zelf nog nooit in Korea geweest) krijg je soms ook thee van geroosterde gerst(?) maar dan juist bij het eten in grote kannen. Niet lekker, beetje gronderig.