maandag, juli 09, 2007

Courgette Aardappelkoekjes

Het maken van aardappelkoekjes heb ik inmiddels onder de knie. Het belangrijkste is de aardappels na het grof raspen heel goed uit te knijpen tot alle vocht verdwenen is. Dan de aardappelrasp kneden met een geraspte ui, zout en peper en flink wat bloem tot het samenhangend en redelijk droog is. Bakken in olie, of eendenvet, heerlijk!

Mijn verhouding tot courgettekoekjes is wat moeizamer. Klinkt lekker toch, geraspte courgettes knapperig gebakken? Het werd altijd een zompige troep. Dit keer een flinke courgette uit de tuin met ongeveer hetzelfde gewicht aan aardappels geraspt. Heel goed uitgeknepen, vermengd met zout, peper bloem en wat selderij en bonenkruid uit de tuin. Koekjes gebakken in hete olie. Best lekker maar toch nog wat zompig van binnen. Misschien dat ik krachttraining nodig heb om alle vocht eruit te krijgen? Wanneer je superdunne koejes bakt zal het wel knapperig worden, courgetteflensjes, maar dan wordt het weer meer vet dan courgette.

Geserveerd met een Koreaanse dipsaus van Soja, Mirin, Rijstazijn, Geraspte Gember, Sesamolie en wat Kochuang.

We genoten hierbij van de, volgens de wijntop5, beste supermarkt-Chablis van onder de 10 euro.

4 opmerkingen:

edith zei

misschien moet je juist een paar heel kleine courgettes nemen, die nog wat minder vochtig zijn? tis maar een gokje, want ik heb dergelijke koekjes nog nooit gebakken..

jurgen zei

De "eigentuin courgettes" zijn al een stuk minder nat dan de exemplaren uit de winkel. Misschien het raspsel laten uitlekken op keukenpapier of misschien maar niet meer proberen...

Anoniem zei

lieve jurgen een hele handige tip om de courget koekjes temaken is om het vruchtvlees van de courget er uit te halen dit gaat heel gemakkelijk met een theelepel zo voorkom je dat de courget veel vocht geeft groetjes isabel

Jurgen zei

Isabel,
Bedankt, dat klinkt zeer veelbelovend en ga ik zeker proberen!