maandag, juli 09, 2007

Hoog Holten

Dit weekend waren we er even uit, onze geliefde kleuter kon bij oma logeren en de ouders bij Hoog Holten.

De Holterberg is met zijn 76 meter nu niet bepaald een berg, een heuvel eigenlijk ook niet. Meer een bultje. Hoog Holten ligt ergens "bovenop", midden in wat in Nederland doorgaat voor bos. Aangeplante rijtjes anemische dennetjes en wat plukjes authentiek loofbos. Maar, voor de natuur kwamen we niet, die behoefte hebben we een paar weken geleden al bevredigd.
Lekker eten en rieleksen, dat lukt wel in Holten. Goed menu, ga het niet helemaal af maar de hoogtepunten waren een amuse met een mooi zoet/zout contrast, auberginesoepje met geitenkaasschuim, kwartelconfit met een rose kwartelboutje en een lekker dessertsoepje van, ik meen, perzik met een kaneel/Baileys ijseilandje. Wijnarrangement was ook in orde, jammer alleen dat de aperitief cava en de rode wijn bij het hoofdgerecht wat te warm werden geserveerd. Deze rode wijn werd ook aangeprezen als afkomstig van een Noord Italiaans eiland dat eigendom is van de familie Swarovski. U weet wel, van het wansmakelijke kitschkristal. Niet bepaald een aanbeveling maar desondanks best lekker.
De kok houdt van een stevige smaak en dat beviel me wel. De roerei bij het ontbijt was zelfs het beste dat ik ooit in een hotel heb genoten. Smeuig!
Redelijk geprijsd ook en dus best een aanrader.

Geen opmerkingen: