maandag, januari 29, 2007

Risotto met paddestoelen en venkel

Meestal gebruik ik Arborio rijst voor de risotto maar volgens de kookguru's moet je Carnaroli gebruiken, de Rolls Royce, Koning, Keizer, Admiraal etc onder de risottorijst. Om mijn huisgenoten te laten zien dat ik niet van de straat ben dus aan de slag gegaan met Carnaroli, superfino.

Ik had nog een doosje "pieds de Mouton" paddestoelen en een venkelknol hetgeen mij dus inspireerde tot Risotto met paddestoelen en venkel. Venkel eerst in smalle reepjes en bijna gaar laten worden in de olijfolie. Venkel uit de pan en stukjes paddestoel erin met wat nieuwe olie en even aangezet totdat ze bijna gaar waren. Paddenstoelen uit de pan en grote sjalot in stukjes zachtjes gefruit. Risottorijst erbij, even meefruiten en afblussen met een flinke scheut witte Bourgogne. Vervolgens risotto maken door steeds kleine beetje kokende kippenbouillon (van blokjes...) toe te voegen. Na 10 minuten de venkel erbij en verder doorgaan met bouillon toevoegen en roeren. Toen de rijst bijna klaar was de paddestoelen erbij plus wat verse peterselie. Doorwarmen en vlak voor serveren wat vers geraspte kaas, geen grana maar oude Reypenaar, er door.

Heb er gebraden kippepoten bij gegeven en spruitjes (10 minuten koken en serveren met olijfolie en gemalen peper).

Best lekker maar was de Carnaroli nu de ultieme risotto ervaring? Misschien moet ik de soorten eens naast elkaar proeven.

1 opmerking:

taco zei

goeie combi!