maandag, november 26, 2007

Gefrituurde Mini Mars


Het toppunt op gastronomisch gebied is toch wel de "deep fried mars bar". Een marsreep uit de frituur. Deze delicatesse uit Schotland staat al heel lang op mijn verlanglijstje en vandaag heb ik deze culinaire Everest eindelijk eens bedwongen.

De Schotten staan er om bekend dat ze alles in de frituur mikken, ik heb met eigen ogen gezien hoe pasteitjes en pizza's in het vet verdwenen. Candybars uit de frituur zijn denk ik wel het hoogtepunt van deze frituurmanie.

Ik had bewust flink wat minimarsjes ingeslagen voor Sint Maarten, er was genoeg over om mee te experimenteren.
Een redelijk dik beslagje gemaakt van kant en klaar tempurameel. Minimarsje erin en de gehele reep bedekken met beslag. Ongeveer 2-3 minuten in de hete olie gefrituurd.

Een marsreep met een krokant korstje. Beetje verkoold op plaatsen waar de vulling door het beslag heenkwam maar niet onaardig. Ik had me voorbereid op een totale mislukking en openbarstende marsrepen maar dat viel erg mee.

Je moet het een keer gedaan hebben.

5 opmerkingen:

Mark zei

Ik kan me eerlijk gezegd geen enkele reden bedenken waarom je dít een keer in je leven gedaan moet hebben.

Volgens mij valt dit onder de categorie 'fietsen zonder zadel','spookrijden in een invalidewagen op de A4' en 'met een snowboard de Mont Blanc af'...

Het kán, maar of het goed is voor je gezondheid... ;-)

jurgen zei

Een culinaire klassieker hoor! Misschien een Bounty frituren dan? Snickers? Milky Way?

Mark zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mark zei

Vorig commentaar sloeg kant noch wal.

Doe maar een gevulde speculaas dan, om in de juiste sferen te blijven...

Anoniem zei

hoe maakt die da beslag dan