donderdag, december 06, 2007

De beste TV kok van Nederland: de Eurokok.

Ook wel eens moe van Rick Stein, Heston Blumenthal, Nigella Lawson, de "Fat Ladies", Floyd en alle andere briljante BBC kookprogramma's? U wilt iets simpels dat meer is toegesneden op ons eigen landje?
De Nederlandse kookTV biedt dan geen soelaas. Het is allemaal even erg: met minachting voor de thuiskok gemaakte troep waarbij sponsoring door het bedrijfsleven en dietisten de inhoud lijken te bepalen.

Maar er is een lichtend baken, Martin de Eurokok. Gezegend met een kunstgebit, grote dosis Amsterdamse humor en geheel eigen stijl levert hij een verfrissende kijk op koken. U kent hem niet? Ziehier wat Youtube filmpjes. Citaat: " 'k hep wel vieze nagels maar die worden so wel schoon in 't gehakt".

Soms vraag ik me wel eens af of ik niet te obsessief met eten bezig ben en verword tot een voedselsnob. Ik probeer die neigingen met kracht te onderdrukken, als dat niet lukt zet de eurokok me weer met beide benen op de grond. Antikaterdrankjes, vis voor een oma met een kunstgebit. Een deprimerend kerstrecept voor een alleenstaande, het is allemaal briljant.
Probleem was altijd dat de Eurokok alleen door RTVNH uitgezonden werd. Er is echter goed nieuws, voor het luttele bedrag van 7.50 euro krijgt u een DVD met puur Eurokok opgestuurd.

4 opmerkingen:

meneer Wateetons zei

ik heb nog geen twee minuten gekeken en ik vind het nu al briljant.

Mark zei

Wellicht wat voorbarig, maar mag ik als opvolger reeds noemen: Bakken met Baard?

(Kan helaas geen YouTube kijken hier, maar zal dat thuis meteen eens bekijken!)

Mark zei

Zojuist even wat kunnen kijken.

Is het gek als ik zeg dat ik die hutspot van hem eigenlijk zou willen proberen? Onze eigen variant verbleekt daarbij ben ik bang...

Geweldige tv!

Edith zei

hij komt geregeld voorbij in de wereld draait door en dan kom ik niet meer bij. ik ga gelijk youtuben! thanks!