zondag, september 16, 2007

Verjaardagstaart van Varkensvlees.

Kleine kinderen zijn carnivoren. Vraag aan mijn zoontje wat hij wil eten en het antwoord is; "vlees!".
Voor de verjaardag van mijn neefje maakte ik daarom een brok varkenshaaskarbonade. Dit stuk vlees bestaat uit haaskarbonades, aanelkaar met zwoerd en vetrand. De botten steken er uit voor een extra feestelijk effect, 1.4 kilo in totaal. Het zwoerd en vet ongeveer 1 cm diep ingesneden en de hele zaak goed ingewreven met zout en peper, 20 minuten in de oven op de hoogste stand voor een knapperige rand. Door laten garen met de oven op 100-150 graden tot een interne temperatuur van 65-70 graden. Iets warmer dan ik normaal doe maar er eten kleine kinderen en bejaarden mede. Plakjes (koud) serveren met mosterdsaus of iets dergelijks.

4 opmerkingen:

Estrelita zei

Ziet er heerlijk uit!

Sjoerd zei

Dit ziet er beter uit dan zo'n standaard kwarktaart uit een pakje met zompige bodem. Misschien een idee dat ieder zijn eigen stukje mag versieren met kleine worstjes, knapperige spekblokjes en kipsnippers? Voor een nóg feestelijker effect...

jurgen zei

Het mooie is ook dat iedereen het knapperige zwoerd lekker zat op te kanen.
Kaantjes, varkenshuid, hoef je onder een andere vlag niet mee aan te komen...

Robèrt zei

Geweldig! Die kaarsjes doen het hem helemaal zeg.

Leuk idee.