zaterdag, september 22, 2007

Kip met Friet is Geluk

Deze week vond ik de Tsjechische frietsnijder terug die ik met vooruitziende blik 10 jaar of langer geleden ergens in het (voormalige) Oostblok kocht. Nooit gebruikt maar nu was de tijd gekomen.
Friet gesneden, voorgebakken en heet afgebakken.
Kemper scharrelkip ingesmeerd met mengsel van citroensap, olijfolie, peper en zout. Om de 10 minuten bedruipen met marinade en dat een uurtje volhouden. Half uur bakken in oven van 200 graden.

Eten.

1 opmerking:

Anoniem zei

makkelijke variant:
Kippe-poten ontvellen, vel langzaam uitbakken.
Poten zouten, peper, aanbakken in het kippe-vet.
Als het wat bruinig wordt, afdekken met spek (zeeuws, of een ander milde soort) en wat schijfjes sinasappel, en dan afgedekt de oven in. 15 minuten voor het gaar is de deksel/alu-folie verwijderen.
Friet : eerst frituren (rauw) totdat er een heeeel klein beetje verkleuring optreed aan de randjes van de friet, daarna uit de frituur, in een schaal of pan de oven in, naast de kip, tegelijk klaar.
Wij eten de kip met zuurkool-schotel en zelfgemaakte appelcompote .... zalig !
vandaag ga ik mijn eerste panchetta maken, van varkensbuik van de lindenhoff : bedankt voor je blog :o)