Lamsoren zijn een van mijn favoriete groenten. Vandaag een heel snelle en pure combinatie van garnalen met lamsoor.
Ik had ongeveer 750 gram rauwe ongepelde tijgergarnalen. Gepeld en de gewassen pantsers en koppen, met drie kopjes water, een half uurtje laten pruttelen om een bouillon van te trekken. Deze bouillon gebruikte ik vervolgens om de rijst mede te koken, zij kijgt daardoor een zoetig garnalenaroma.
Een braadpan zeer heet gestookt op de wokbrander en twee tenen gehakte knoflook samen met de garnalen snel gebakken tot de grijze kleur net weg was. Ongeveer 200 gram schoongemaakte lamsoor erbij, wat peper en een weinig zout, en het geheel nog een minuutje hard laten bakken. Misschien nog een drupje citroensap.
Meteen serveren met de rijst.
Yum yum!
woensdag, juni 20, 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten