zaterdag, juni 16, 2007

Camarillo Aardbei

Veel geblog over aardbeien op het Interweb dezer dagen. In de VS aten we regelmatig hele grote, zoete en aromatische aardbeien uit Californie. Bij een hoofdstedelijke groothandel kocht ik een doosje Camarillo aardbeien uit Belgie die sterk op de Californische lijken. Groot en met een kleine holte. Zijn dit de zelfde? Camarillo is een stadje in Californie waar ze veel aardbeien kweken.
In een niet-geblindeerde, ongecontroleerde smaakvergelijking kwam de Camarillo er in ieder geval een stuk beter af dan de naamloze aarbei (Elsanta?) uit de supermarkt.

2 opmerkingen:

rene zei

begin jij nu ook al mee te huilen met de culisnobs tegen de elsanta? geloof ze niet!
las ik op foodlog een reactie van jou op een belg die huilde dat ie geen lekkere tomaten kon vinden?
dezelfde cul!
behalve dan als je aangewezen bent op de supermarkt (maar wie is er nu aangewezen op de supermarkt?). daar word je sowieso verneukt, of het nu om aardbeien of tomaten gaat (heb je daar wel us vlees gekocht?).
op de vismarkt in groningen heb je de lekkerste tomaten voor het uitkiezen. heb je zelfs geen verlet om de tasty tom (de naam al....).
dan de elsanta. is niks mis mee behalve als je pech hebt en dat geldt ook voor de lambada (waar diezelfde culisnobs een enorme harde van schijnen te krijgen) of de polka of hoe ze ook heten. een elsanta die onder goeie omstandigheden is geteelt, smaakt super! net als een lambada. onder mindere omstandigheden is ie zuur, smakeloos, net als een lambada.
of zoals mijn aardbeienleverancier zei: staat er in de libelle een stukje over de lambada, komen al die huisvrouwen zeuren om de lambada...
neemt niet weg dat ik blind geloof dat die yankee camarillo heerlijk is!

(overigens is de lambada een aarbei die het vroeg in het seizoen goed doet. zodra het wat warmer wordt, is het tijd voor de elsanta)
(overigens 2: nog een week en dan zit het aspergeseizoen er weer op).

Jurgen zei

Hee, Hee, je moet nooit zomaar voetstoots iets aannemen. Daarom heb ik een aantal keren twee types aardbeien met elkaar vergeleken. Deze Camarillo was veel beter dan het supermarktbakje. Heb ook wel eens een bakje Lambada naast een bakje Spaanse aarbeien geproefd (zie elders op dit blog) en toen bleken die Lambada's duidelijk beter.
Of dat altijd zo is weet ik niet maar voor mij is duidelijk dat die Lambada erg lekker is. Dat de Elsanta of wat dan ook dat ook kan zijn is iets anders. De vraag is of je ooit een vies bakje Lambada's treft zoals je wel regelmatig een vies bakje Elsanta's koopt.

Die opmerking over de tomaten was wat vreemd ja, maar ik ben niet de enige die het bestaan van een smakelijke NL tomaat kent...