zondag, juni 17, 2007

Jicama

Omdat op het platteland van de VS veel Mexicaanse immigranten werken, kun je er uitstekend Mexicaans eten en liggen de lokale supermarkten bovendien vol met Mexicaanse ingredienten die wij hier niet goed kennen.

Zo aten wij een fruitsalade met stukjes Jicama. De Jicama is de knol van de Pachyrhizus erosus, een plant afkomstig uit Midden Amerika. De smaak is verassend voor een groente die ook wel de "Mexicaanse aardappel" wordt genoemd: Heel sappig en fris, de structuur is vergelijkbaar met die van radijs. De smaak is echter veel neutraler en licht zoetig. Stukjes rauwe Jicama worden gebruikt in fruit en groente salades maar je schijnt ze ook te kunnen koken, dat heb ik echter niet geprobeerd. De Jicama wordt ook in Azie gekweekt waar hij als vervanging voor de waterkastanje dient.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

waar mogen wij die kopen in belgie? :)

jurgen zei

Of waar in NL? Houd me aanbevolen voor suggesties...