maandag, juni 25, 2007

Herfstmenu in Juni: Eendeborst met Cantharellen, Venkel en Opperdoezen.

De dagen beginnen weer te lengen, buiten loeit een stevige hagelstorm en de eerste verse cantharellen liggen weer in de winkel. Het is juni, tijd voor een lekker herfstmenu.

Opperdoezen met een schuurspons van de losse velletjes ontdaan. Twintig minuten laten stomen en af laten koelen. Venkelknol in reepjes en samen met de gehalveerde Opperdoezen in een ovenschaal, goed besprenkeld met olijfolie, zout en peper. Twintig minuten in de oven van 200 graden.

De eendeborst gezout en gepeperd en in wat olijfolie hard op de vetkant gebakken tot deze krokant was. De vleeskant ook eventjes gebruind en de zaak ook in de oven gezet. Op dit moment hadden de aardappeltjes er 20 minuten in de oven opzitten en waren ze redelijk bruin. De oven zette ik uit zodat de eendeborst langzaam kon doorgaren en de aardappeltjes en venkel niet verbrandden.

In het eendevet liet ik vervolgens een paar sjalotjes langzaam fruiten tot ze goed zacht waren. Ongeveer 150 gram gereinigde cantharellen erbij en eventjes laten bakken tot de paddestoelen gaar waren. Scheutje rode wijn en wat peper en zout bij de saus en op de bordjes met de hele handel!

Stevige rode wijn erbij en lekker binnenzitten!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Groot gelijk, lekkere kruidige krachtige rode wijn erbij: ik zou zeggen een goede Syrah.
Bij etenbloggers lijkt het trouwens of je 0 bezoekers hebt, maar dat klopt volgens mij niet. Er moet vast iets gerepareerd worden!
Groetjes,
Martine
Tastethis.web-log.nl

jurgen zei

Precies, en in de "winter" is er vast wel weer gelegenheid om in de tuin te zitten en de BBQ aan te steken...

Bedankt voor de opmerking maar die etenbloggers code heb ik er bewust af gegooid. Wat is het nut als je er bijna geen bezoekers door binnen krijgt?