vrijdag, februari 15, 2008

Man op de Huishoudbeurs.

Een lang gekoesterde droom is eindelijk in vervulling gegaan, ik heb de Huishoudbeurs bezocht. Weliswaar omdat mijn echtgenote een gratis toegangbewijs verkreeg, maar toch.

Ik mocht vanaf 6 uur ‘s avonds naar binnen en had me voorgenomen onbevooroordeeld een gratis avondmaaltijd naar binnen te werken en zoveel mogelijk spul te verzamelen. Op de bakfiets toog ik daarom richting RAI.

Geen op de huid gebakken bedreigde diersoorten, langzaam gegaarde en vrijwel uitgestorven varkensrassen op een bedje van terecht vergeten groenten. De huishoudbeurs is het domein van Unox, Valess, Peijnenburg, Ferrero Rocher, Douwe Egberts, Nutricia, Goudkuipje en andere rare joghurtdrankjes. Wel zo interessant natuurlijk, gezeik over slow food hoor ik al vaak genoeg.

De gekte viel mee, alleen de stand met unox stamppot was erg druk. In de rij staan voor een unoxworst ging me te ver en ik kan u dan ook geen proefnotities geven. Producten van Stegeman waren wel goed verkijgbaar. De Valess vegatarische cordon bleu viel nog mede gezien de herkomst. Hele vieze Ligakoekjes met joghurt. Kroepoek, chocoladekoekjes. Soep van Kikkoman zonder sojasaus. Helemaal niets dat ik thuis ook zou willen eten, mijn bakfiets bleef leeg.

Er was ook een gedeelte met gratis drank. Ik heb bij binnenkomst geprobeerd zo snel mogelijk dronken te worden met behulp van een aantal hele vieze zoete drankjes. Dat werkte niet zo heel goed. Wat later ging er een kraam open waar je supermarktwijnen kon proeven. Vreemd genoeg was daar weinig belangstelling voor dus ik kon in hoog tempo 8 verschillende maar gul uitgeschonken Spaanse en Franse wijnen naar binnen werken. Dat hielp maar ik raakte steeds meer gedesorienteerd.

De verwarring werd erger bij Peugeot, daar verkochten ze alleen scooters en geen pepermolens. Ik was wel helder want ik won nog een stuk feta bij een quiz over kaas. Er was ook een kraam met extra krachtige vibratoren ter stimulatie van huisvrouwen geloof ik. De Telegrof was er, het leger recruteerde huisvrouwen maar mijn bril werd wel spontaan en gratis gereinigd.

Zie hier verder deze fotoimpressie.

???

Fritessaus met gratis Joling.

Iemand een likje smeerkaas?

Er waren ook producten met een meer ambachtelijke uitstraling.

Koken met kruiden?

Op de V en D rave was het vet grooven tot in de kleine uurtjes, hoe ik thuisgekomen ben weet ik niet meer.

6 opmerkingen:

meneer Wateetons zei

Ik heb wat gemist!

meneer Wateetons zei

oh nee, nu zeg je natuurlijk: "maar je kunt nog gaan"

jurgen zei

Precies...

Anoniem zei

(...) hoe ik thuisgekomen ben weet ik niet meer

wel met de bakfiets hoop ik.

m.

jurgen zei

De bakfiets stond 's morgens keurig voor de deur...

Robert Koopman zei

Wow...een man tussen 12.000 vrouwen en nog zagen ze je niet staat.....

Allemaal als een dolle op jacht naar gratis dingen...