maandag, maart 24, 2008

Tokkelroom Brulee.

Binnenkort word ik 42, een leeftijd waarop de midlifecrisis zich bij veel mannen in volle hevigheid manifesteert. Neen, voor mij geen sportwagen, motor of buitenechtelijke relatie, ik zoek het in masculinaire activiteiten; een heel varken verwaarden bijvoorbeeld. Sinds kort ben ik ook in het bezit van een heuse gasbrander. Niet zo'n klein creme brulee brandertje, dat is voor mietjes, maar een fatsoenlijk mannelijke camping gaz verfafbrander. Ideaal voor het maken van creme brulee inderdaad of het bruinen van op lage temperatuur gegaard vlees. Grote vlammen en veel geraas in de keuken, dat zal ze leren.

Mijn zuster gaat door een moeilijke periode. Ze kwam vandaag dan ook aanzetten met een half opgegeten pot tokkelroom, een dubieus soort advocaat. Dit bracht mij op een idee: Tokkelroom-Brulee. Een waarlijk geniale ingeving die mij onsterfelijk zal maken. Eerder frituurde ik al advocaat in vloeibaar stikstof, maar dit was toch wel de overtreffende trap.

De smaak viel dan weer enorm tegen, voornamelijk tokkelroom en weinig brulee.

4 opmerkingen:

Sjoerd zei

Smaak is voor burgermannen die niet weten dat ze leven. Waarom zou iets lekker moeten zijn als je halve keuken affikt door je bereiding? Daar zit hem de kick!

Anoniem zei

Hoe bedoel je " een klein creme brulee brandertje is voor mietjes" - en vrouwen zeker??!! Zoals je weet heb ik er wel een hoor! Ik heb hem toch - na 5 jaar in bezit te hebben gehad - dit weekend niet uitgeprobeerd (toch maar uit eten gegaan), maar ik weet zeker dat 'ie het goed doet! ik zal je tzt nader berichten. tot morgen! Mona

matthijs zei

Zo'n klein bruleebrandertje (aangeschaft door mijn vrouw, inderdaad) is anders wel heel erg zen. Tegen de tijd dat je je bieflap ermee afgebrand hebt, ben je geestelijk volkomen leeg kan ik je vertellen.

Robert Koopman zei

Heb ik zo'n mooi speciaal klein brandertje is het nu opeens voor mietjes.....

Geef me je hand en ik zal dat brandertje eens laten voelen hoe zo'n mietjes ding het is....:-)