zondag, maart 09, 2008

Bevroren Vlees Zagen.

Van het Berkshire varken is niet veel meer over, wat worsten, confit en een varkenshiel verblijven nog in onze vriezer. De laatste uitdaging is een stuk varkensbuik van ruim 3 kilo.
Marineren en langzaam garen leek me wel lekker. Maar, drie kilo is dan wel wat veel, het stuk moest dus kleiner.

Zoals iedere Man ben ik in het bezit van een ruime collectie vrijwel ongebruikt gereedschap. Keus te over; boorhamer met beitel, decoupeerzaag, ijzerzaag of verstekzaag, wat zou het beste zijn? Uiteindelijk voor een simpele houtzaag gekozen, werkt uitstekend!

4 opmerkingen:

Mark zei

Klassieker natuurlijk: hoe laat je een hond miauwen?

Weekje in de diepvries en dan over de cirkelzaag...

Miaaaaaaauw!!!

Overigens heeft mijn vader ooit een bevoren kalkoen op de cirkelzaag gelegd. Geen geintje! Geen idee of dat toen goed is gegaan... Zal hem eens vragen!

Robert Koopman zei

Volgens mij is dit vrij normaal gereedschap voor bevoren vlees hoor...

Zal in de industrie ook gerust gebruikt worden

Anoniem zei

Wees een vent en gebruik een bijl

Anoniem zei

bevroren vlees zagen gaat het beste met een lintzaag. Vooral als er bot in zit, omdat dit dan niet gaat splinteren. Een cirkelzaag zal ook wel gaan, omdat de zaagbeweging maar 1 kant op gaat.