woensdag, maart 17, 2010

Parelhoenfilet met Zongedroogde Tomaten


Ja, dat was lekker.
Ik had Franse parelhoenfilets, met het vel en een stukje vleugelbot er aan. Een Franse gewoonte? Uit Frankrijk komen ook op dergelijke wijze uitgesneden kipfilets. Nederlandse kipfilets zie je alleen als onsmakelijk roze en amorfe brokken vlees. Vel geeft vet en smaak, laat dat er toch aanzitten!

Ik maakte een mengsel van 10 gram zout, 1 kruidnagel, twee theelepels venkelzaad, een halve theelepel zwarte peper en een paar pimentkorrels, maalde dat fijn en wreef er vier parelhoenderfilets mee in.

De filets bakte ik op heel hoog vuur, met wat olijfolie, tot ze mooi bruin waren en het vel krokant.

De pan van het vuur, filets er uit en twee gesnipperde knoflooktenen plus een handje fijngehakte zongedroogde tomaten erbij. Afblussen met het sap van een halve limoen, eventjes voorzichtig doorwarmen en serveren over de parelhoenfilets.

Echt super!

Is parelhoenfilet lekkerder dan kipfilet? Ik heb het idee van wel maar moet dat eens blind testen.

2 opmerkingen:

Angelique N.G. van Houten zei

Wat een prachtig blog heb je. Een ware kok in hart en nieren. Eentje die vanuit zijn eigen authenticiteit experimenteert en doorgaans geen kookboek nodig lijkt te hebben?

Ik kwam op je blog toen ik via Google zocht naar kimchi, iets dat ik wel vaker eet, zonder eigenlijk te weten wat het gerecht nu daadwerkelijk inhoudt. Daaraan lag ten grondslag dat ik een bekende vroeg naar een Koreaanse delicatesse. Ik was van mening dat dit de octopus was die je - in levende staat - tot je neemt (snel doorslikken anders gaan de zuignappen zich aan je gehemelte hechten - echter het bleek kimchi te zijn. Dat is een gerecht dat ik op frequente basis bij de Koreaan in Rotterdam heb gehaald ;-). Hoop trouwens oprecht dat je fysieke gezondheid optimaal is nu!

Jurgen zei

Angelique, dank voor het compliment!

Die octopus lijkt me machovoer. Wel eens geprobeerd?