maandag, oktober 26, 2009

Een Mooi Opgemaakt Bord, is dat Belangrijk?

Een maaltijd koken gaat me redelijk af, de presentatie laat echter vrijwel altijd te wensen over.
Frobelen op een bordje is meer iets voor mietjes zegt u, en daar heeft u tot op zekere hoogte ook wel gelijk in, maar eten van een mooi opgemaakt bord smaakt beter. Ik heb me daarom de afgelopen weken beziggehouden met het produceren van maaltijden die ik op een zo esthetisch mogelijke wijze opdiende. Dit zijn wat vingeroefeningen.

Pompoensoep met reepjes spekbokking. Best lekker, de specerijen van de soep deden het goed met de zware vettige rooksmaak van de spekbokking. Ook esthetisch een hoogtepunt.


Sint Jakobsschelpen met een venkel bloemkoolsaus en krokant gerookt spek.
Gebakken spek doet het goed bij Sint Jakobsschelpen en de bloemkool venkelsaus maakte er echt een geheel van. Beetje een zootje.

Salade van paarse bloemkool met tonijn en ansjovis (recept uit de zilveren lepel) met gebakken nieuwe aardappeltjes en spekjes. Een surrealistisch gerecht met die paarse bloemkool. De smaak; aardappelen, bloemkool, vlees, vis.

2 opmerkingen:

KitchenAid zei

TO COOK OR NOT TO COOK..


Beste Foodie,

Heb je je nog niet ingeschreven voor het KitchenAid bloggersevent 19 november a.s.? Doe dat dan snel want vol =vol!
Mocht de uitnodiging aan je aandacht ontsnapt zijn dan sturen we je ‘m onderstaand nog een keer toe!
We zien je inschrijving graag tegemoet.

Hartelijke groet namens KitchenAid,

Tilly Sintnicolaas-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Foodie,

Een evenement voor en met bloggers zonder jou is geen evenement voor en met bloggers. Daarom nodig ik je dan ook graag uit voor onderstaande kookworkshop. Hoop dat je erbij kunt zijn!

'Die hard' foodie of een gezonde portie interesse voor koken? Dan hebben wij misschien wel een interessant voorstel voor je.

Op donderdag 19 november organiseert KitchenAid een heuse kookworkshop die zal plaatsvinden bij Pat’s Kitchen, gesitueerd in de voormalige schoenenfabriek in Waalwijk. Samen met andere bloggers, webmasters en culinaire journalisten kun je gratis en voor niets een avondje gezellig komen koken. Vanzelfsprekend: no strings attached.

2009 is voor KitchenAid een speciaal jaar met het 90-jarig bestaan van zijn gekende Artisan-keukenrobot. En dat vieren we graag offline met 'de onlines'.

Als alles volgens plan verloopt en jij het beste uit jezelf haalt, wordt dit het menu. Vanwege de nadere feestdagen kiezen we vooral voor fingerfoods:

* Getikt eitje met bieslookroom, crouton met versgedraaide filet americain
* Tosti van geitenkaas, groene asperges en hazelnoot
* Rosbief van kalfsvlees met tonijnmayonaise
* Krokante garnaal in Kataifideeg en schuim van Hollandse Brie
* In olijfolie gestoomde sliptong met zoetzure prei, oester en saus van citroengras
* Rolmops van zalm en zuurkool met waterkers
* Mousse van rode bessen munt en verveine met yoghurtijs

Wat denk je? Interesse voor een avondje culinair genot en kennismaken met collega-bloggers? Meld je dan aan bij tilly@bureausintnicolaas.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Datum: Donderdag 19 november.
Aanvang om 18u30 – einde om 22u00.

De 90e verjaardag van de KitchenAid Artisan-keukenrobot wordt gevierd met een verloting van een keukenrobot onder de deelnemers!!

Na ontvangst van je aanmelding op tilly@bureausintnicolaas.nl ontvang je een bevestiging met routebeschrijving naar Pat’s Kitchen. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan zeker contact met me op!

Hartelijke groet,

Tilly Sintnicolaas

Benieuwd naar Pat’s Kitchen?
Kijk op www.patskitchen.nl

Benieuwd naar KitchenAid?
www.kitchenaid.nl

Harrie zei

Natuurlijk is een mooi opgemaakt bord belangrijk; voor ziende mensen is de presentatie immers een groot deel van de beleving. Als je voor jezelf in het dagelijks leven ook de moeite neemt om het extra mooi te presenteren voegt dat zonder meer iets toe. Smakelijk!