vrijdag, juni 12, 2009

Chips van Groenten uit Engeland, of Nederland?

Dit weekend was ik in Engeland en at daar deze groentenchips van het TESCO supermarkt huismerk. Gemaakt van wortels, bieten, zoete aardappels en pastinaak. Ik vond ze erg lekker, beetje gezouten maar ook zoetig en aromatisch.

De verpakking is strak modern maar verrijkt met fraaie stilleven achtige foto's van groenten en chips die duidelijk verwijzen naar de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.
De chips blijken dan ook uit Nederland te komen. De aanprijzing is heel curieus: "made in the heart of the vegetable growing region of the Netherlands". Waar dat dan wel is zou ik niet weten, en ik geloof ook niet dat hier zoete aardappelen geteeld worden.
Maar, er staat hier blijkbaar een fabriek waar lekkere groentenchips worden gemaakt die in Engeland overal te krijgen zijn maar die ik hier nog niet gezien heb.
Wie weet of en waar ze te koop zijn?

8 opmerkingen:

Tom zei

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de AH heeft zakken groente chips, met inderdaad pastinaak, biet, zoeteaardappel, en nog wat groentes. Kijk maar op de Albertsite bij overige chips...

Jurgen zei

Dank en damn, moet ik toch snel eens naar de AH. Had het al raar gevonden wanneer deze chips hier niet te krijgen waren.

Edith zei

Ah, Tom is me voor. Inderdaad, vergelijkbare chips gevonden bij AH, zowaar bij dat minifiliaal bij mij in de buurt!

Miranda zei

De Plus,(in Breskens) heeft ze ook. Dan komen ze plotseling uit Zeeland en heet het "streekprodukt"

Astrid zei

In de ah zak zit rode biet (18%), wortel (18%), pastinaak (18%), zoete aardappel (jawel) (18%), zonnebloemolie en zout (dat samen dus een groot deel uitmaakt). Het proeft alsof het ook vol zit met geur-, kleur- en smaakstoffen.
Op de zak staat niet waar het gemaakt is. Alleen het contactadres in Zaandam. Briefje schrijven?
Volgens mij verkoopt de Bijenkorf ook groente chips.

Andrea zei

De Bijenkorf heeft ook al zeker meer dan 2 jaar groentenchips.
Ik heb ze al meerdere keren gegeten en vond ze erg lekker.

coby zei

hoi,

Ik woon in UK en idd deze chips is best lekker! Voor mij niet te veel, met mate zeg maar, mijn maag gaat er van draaien :)

Coby uit Bristol

Peter zei

Wij frituren deze groenten in Zeeland, dus inderdaad een streekproduct. In de mix van PLUS zit geen zoete aardappel.

Wij frituren in pure zonnebloemolie en er wordt alleen zout (niets kunstmatigs) toegevoegd

Het is een trend die over komt waaien uit Engeland en het begint nu in Nederland ook echt goed te lopen. AH, PLUS, JUMBO, DE TUINEN en Bijenkorf verkopen groentechips