vrijdag, juni 13, 2008

Waarom ik nooit bij de AH winkel.

De enclave binnen Amsterdam waar ik woonachtig ben is op supermarktgebied alleen voorzien van een Plusmarkt. Op 5 minuten fietsafstand bevindt zich echter de grootste groothandel/versmarkt van de randstad. Ik ben in het bezit van een pasje voor deze fantastische winkel en dus een gelukkig man.
De geliefde kleuter moet volgende week als wild dier verkleed, een goed excuus om voor de verandering eens een bezoekje aan de AH te brengen, ik had namelijk gehoord dat ze daar voor een luttel bedrag leeuwenpetten verkopen.
Op naar de AH dus, het dichtstbijzijnde filiaal zit in een buurgemeente en ik ging ditmaal met de auto. Omdat ik bijna nooit bij de AH inkopen doe was ik niet in het bezit van een bonuskaart. Maar, ik had me terdege voorbereid en ging eerst bij de informatiebalie langs waar ik een anonieme bonuskaart verkreeg.
In de winkel kwam de desillusie, de leeuwenpetten waren snel gevonden maar er moest wel eerst voor 45 euro aan kruideniersartikelen worden aangeschaft. Dat nooit, bij mijn wekelijkse bezoek aan de groothandel geef ik makkelijk een veelvoud van dit bedrag uit maar 45 euro aan de bedroevende AH waren besteden ging me te ver.
Ik begaf mij dus in mineurstemming en met een diep teleurgestelde kleuter naar de kassa. Daar lachte het geluk mij echter toe. Eerst gaf ik mijn verse bonuskaart in bruikleen aan een Oost Europese holbewoner, die niet veel begreep van onze riten maar wel blij was met de korting die mijn gebaar hem opleverde. Omdat hij zijn ingeburgeringcursus duidelijk nog niet had afgemaakt kon ik hem vervolgens, in samenwerking met de cassiere, zijn welpies afhandig maken. Ik had nu mooi drie welpiestaarten en was gemachtigd de felbegeerde leeuwenpet aan te schaffen.

In een euforische stemming begaven wij ons naar de auto. Daar kwam de genadeklap, 60 euro boete wegens; parkeerschijf niet aanwezig.

7 opmerkingen:

meneer Wateetons zei

ik zie een rechtzaak aan de horizon. Suck 'em dry!

Overigens: mag de geliefde kleuter mee naar binnen in de Sligro? Volgens de website niet, maar wordt dat enforced?

jurgen zei

De groothandel is zeer strikt met het toelatingsbeleid, de parkeerpolitie is er niets bij.

Wat ze dan ook wel weer voor hebben op de AH is dat je kinders mag parkeren in het restaurant en dat ze er dan ook nog kleurplaten, stiften en een verversing bij verschaffen.

Voor onbeheerd achterlaten is die van mij alleen nog wat te jong.

matthijs zei

Tja, als je de AH niets vindt, moet je de Coop eens proberen. Dat is helaas de enige supermarkt hier in de buurt.

De groente druipt je bij de ingang rottend tegemoet.

Dus, welpies of niet, als ik kan, ga ik, met de auto, naar de AH.

Met oogkleppen op om die commerciƫle onzin niet te hoeven zien, dat dan weer wel.

jurgen zei

Maar kun je bij die COOP dan tenminste wel gratis parkeren...?

Robert Koopman zei

Ben even weggeweest, was niet al te vrolijk meer, maar als ik dit dan lees is het met de vrolijkheid alweer snel gedaan....

60 euro boete vanwege het missen van een blauwe schijf....
Wat een land wat een volk...

Wanneer rijden er eens tanks door de straten van Den Haag?
Wanneer hebben wij, de brugers, nu eens genoeg van deze boete- en belasting terreur?

Sorry, ik liet me even gaan.

Anoniem zei

Nog nooit heb ik een dergelijk slecht artikel gelezen. Wat heeft deze schrijver een beperkte opvatting. Tevens kan deze persoon goed mee met de zogenoemde oost-europese holbewoner uit zijn artikel. Over het algemeen komen deze mensen in het nieuws omdat ze onbeschoft zijn en stelen (het gaat hierbij om de mensen die in het nieuws komen en dus niet de gehele groep)m Ook werken ze hard maar dat is hierbij niet relevant.
Terecht dus dat je een boete krijgt voor onbetaald parkeren, zoals iedereen die boete zou moeten krijgen die zich daaraan vies maakt.
Daarnaast heb je met je welpie-schooierij te veel gekregen voor wat je waard bent en mag je blij zijn dat die, in jouw opinie, bedroevende AH toch tegemoet komt aan jouw wensen.
Zie wie hier het meest wijs is....!

Jurgen zei

Beste Anoniem,

Hartelijk dank voor je reactie.