zaterdag, april 26, 2008
Gerookte Schelvis
Bij de visboer zag ik gerookte schelvis. Dat had ik in NL nog nooit gezien, wel in Engeland, waar het smoked haddock heet.
Koudgerookt en dus heel stevig visvlees, helaas ook kunstmatig bijgekleurd.
Proefnotities: zout, rook en een smerige grondlucht, alsof de vis eerst in afgewerkte Westerscheldebagger werd gemarineerd. Geen aanrader, de gore smaak bleef nog tijden in mijn bek hangen.
Kunstmatig bijgekleurd, en ook nog eens duur in vergelijking met de veel lekkerder gerookte makrelen, haringen en sprot.
Niet kopen!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Hi,I just found your nice blog as I was looking for the gerookte schelvis in NL as I'm here for a couple of months and have never seen it anywhere. Having reda your comments I have to say. PLEASE PLEAE try a good recipe for the cooked smoked haddock as its true gorgeous flavour comes through best in cooking. It is not meant to be eaten only smoked, like for example mackerel or salmon or eel.
I'm not English but I can promise you you're going to luurve it:)))
mooi blog!
smocked haddock is te verkrijgen bij vispunt in den haag!!kijk op internet voor het adres.
groetjes
Smoked haddock is een artisanaal produkt als het goed is en die ik in de UK koop en veel eet is absoluut niet gekleurd! Geen appels met citroenen vergelijken...net zoals je gore plofkip hebt en Bresse kip ...dat kan je ook niet vergelijken. Echte goede gerookte schelvis is duur, stevig en vooral erg heel erg lekker! Je eet het niet zo trouwens...je kookt er mee...een heerlijke chowder bvb. Klein stuk schelvis haalt een vissoep compleet op....
Ik vind dat hier heel gauw zonder enige kennis van zaken conclusies getrokken worden en dat is jammer in een verder wel interessant blog.
Viviane,
Doe niet zo lelijk!
Een reactie posten