vrijdag, april 01, 2011

Brasserie Julien in Parijs

Dit weekend waren we met de gehele familie in Parijs. Voedsel was zeker geen hoofddoel van deze trip maar je wilt toch wel fatsoenlijk eten tijdens je weekendje uit.
Omdat vooruit plannen niet mijn sterkste kant is, bleken, eenmaal in Parijs, de beste restaurants in de buurt van ons hotel uiteraard al volgeboekt. Mijn echtgenote en ik hebben een groot talent om in een vreemde stad feilloos het slechtste restaurant uit te kiezen dus de stemming zat er niet goed in terwijl wij hongerig en doelloos door Parijs zwalkten.
Op het dieptepunt van onze speurtocht, onder dreiging van een echtscheiding en vervroegde terugkeer naar het Vaderland, ontwaarden wij het warme schijnsel van Brasserie Julien. Een blik op het interieur was voldoende voor de redding van ons huwelijk en mijn verjaardag. Want deze queeste was ook een zoektocht naar een geschikte locatie voor mijn verjaardagsdiner.
Julien is een klassieke Parijse brasserie met een schitterend en origineel art nouveau interieur. Echt heel erg mooi en een van de fraaiste restaurants waar ik ooit gegeten heb.

Het voedsel was klote.

Aangebrand taartje van asperge. Doodgekookte kip. Steak tartare met grove brokken ui waar we van aan de scheiterij raakten. Plak foie gras uit de discount supermarkt met jam uit een potje.


Toch heb ik geen spijt want het interieur maakte de culinaire ellende meer dan goed. Bovendien was het menu heel schappelijk geprijsd, slechts 30 euro voor 3 gangen. De wijn was lekker en de bediening heel vriendelijk. Het kan allemaal veel erger weet ik uit ervaring.


Vreemd is het wel, waarom zulk slecht voedsel serveren in zo'n fantastische mooie omgeving?

2 opmerkingen:

Richelle zei

Hola Jurgen, misschien toch bij een volgend bezoek aan Parijs een heel klein beetje research. Het enige blog dat je imho hoeft te raadplegen daarvoor is het volgende:
http://www.davidlebovitz.com/
Via de zoekfunctie kun je een aantal artikelen over allerlei soorten restaurants vinden die niet alleen buitengewoon prettig zijn om te lezen, maar ook boordevol nuttige info staan.
Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
Saludos,
Richelle

Peter zei

Is een brasserie uit de Flo keten. Heb zelf een hele goeie ervaring bij Bofinger brasserie vlak bij 'Bastille'/Plce des Vosges (zowel qua interieur als wat er op het bordje kwam), maar volgens mij nog van voor de tijd dat deze ook tot het Flo concern behoorde(?).