NEEN! Chocomel is geen chocolademelk! Het is tragisch, het ranzige Nutricia chocolademelkaftreksel wordt door velen als de gouden standaard beschouwd. En dan zijn er zelfs mensen die klagen dat een nog ranziger "chocolademelkcapsule" voor de Senseo een product oplevert dat niet net zo lekker is als het spul uit de kant en klare pakken.
Ophouden! Hier het basisrecept voor echte chocolademelk. Het is zo simpel en brengt u in een andere dimensie, de chocohemel. Vloeibare bonbons!
U heeft nodig;
Chocolade, zo puur en bitter mogelijk, en cacaopoeder. Ja, dat klopt, er gaat cacaopoeder en bittere chocoladereep door.
Melk, suiker.
Smaakmakers als vanille en drank zijn optioneel.
Voor 1 grote kop ultieme chocolademelk;
20 gram bittere chocolade samen met een kopje melk voorzichtig verwarmen tot de chocolade oplost. Suiker naar smaak en een paar korrels zout toevoegen. Een grote lepel cacaopoeder erdoor, roeren tot het poeder opgelost is, eventueel met een garde. Even opkoken, u zult zien dat de chocolademelk dan iets gebonden raakt.
Tot schuimig opkloppen mag, verrijken met een scheut cognac of kruidenbitter is ook lekker, slagroom kan er best nog wel bij.
Dat is chocolademelk!
vrijdag, oktober 10, 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
12 opmerkingen:
AMEN.
zo dan, dit is inderdaad supereenvoudig en superlekker, niets teveel gezegd...
Moet het cacaopoeder er echt bij? Of is enkel chocolade ook doenbaar?
Nou Anoniem, ik zou dat poeder ook gewoon gebruiken. Gun Uzelf de luxe.
Gisteren na een korte wandeling door de sneeuw getest, en, inderdaad: dit is super.
Helaas dit is niet de echte chocaladedrank...! Hiervoor is nodig de pure cacao die je niet in Nl kunt krijgen, wel bv op Cuba bij lokale boeren in de vorm van keiharde ballen (pure gemalen cacao boon-zonder afgescheiden te zijn van de cacoa boter + wat meel voor de vorming van de ballen). Deze ballen rasp je, los je op in water, melk, soja- of geitemelk op een zacht vuurtje en vermeng je met kruiden als kruidnagel, gember, anijs en kaneel. Op smaak afmaken met honing of rietsuiker ! (geen witte suiker). Een echt chocolade drankje met bijzondere eigenschappen dat al in een vergelijkbare vorm werd genuttigd vanaf duizenden jaren voor Cristus in Midden Amerika door indiaanse volkeren.
Wat fijn zo'n recept, was precies wat ik zocht! Dank u wel!
lekker :D
Het recept met de fijnste smaak tot nu toe.
Ook degenen die er mee werden verrast, waren lovend.
Zo simpel zo lekker.
Uitgeprobeerd en goedgekeurd!
Yummie.
Late reactie misschien (nu pas je fantastische blog ontdekt en reeds een uur aan het lezen...)
De wijze waarop ik mijn chocolademelk maak gaat als volgt:
1 eetlepel cacao
1,5 eetlepel suiker
1 mok melk
Cacao met suiker mengen (ik gebruik weinig suiker, je kan natuurlijk er veel meer gebruiken...)
Mengen met de koude melk, bovenaan komt dan de onopgeloste cacao drijven (wat de bedoeling is!)
Opwarmen in de microgolfoven (echt het enigste waar dat ding goed voor is!)
Resultaat: de cacao wordt lichtjes gebrand wat een heerlijk bittertje veroorzaakt, alles nog onder elkaar mengen, echt heerlijk!
NOOIT een magnetron gebruiken. Het veranderd de structuur van je eten/drinken. Je lichaam herkent het op die manier niet of moeilijker. Dit kan op den duur leiden tot problemen. Mvg, RM
Een reactie posten