zaterdag, januari 07, 2012

Ojingeochae bokkeum

De Koreaanse keuken blijft een van mijn favorieten maar ik eet minder Koreaans dan zou moeten. Deze week bezocht ik de Koreaanse winkel Shilla op het groot gelderlandplein en kocht daar Ojingeochae bokkeum. Maak u niet ongerust, ik moest de naam ook weer opgoogelen. Na de aanschaf van een bakje was de juiste benaming snel weggezakt.
Nooit eerder gegeten maar waanzinnig lekker! Echt een ontdekking. Schijnt een erg populair bijgerecht of snack te zijn in Korea en dat verbaast me niets.

Ojingeochae bokkeum bestaat uit inktvis strips, gedroogd met een pittige en zoete coating. De smaak is ook wat vissig. De structuur is vrij stevig, aan de taaie kant. Het lijkt wel wat op beef jerky, maar dan van inktvis.

Ik vrees dat dit spul hier lastig te krijgen is, in de Koreaanse winkel maken ze het in ieder geval zelf. Recepten vindt u hier en hier. Ziet er simpel uit maar ik heb geen idee of de benodigde gedroogde inktvis strips in Nederland te krijgen zijn. Shilla heeft ook een webshop maar ik heb de inktvis daar niet in kunnen ontdekken.

4 opmerkingen:

Rutger zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Rutger zei

Ben laatst ook in die winkel geweest met een bevriende Koreaanse en ook ik heb deze inktvisstrips meegenomen. Ben het helemaal met je eens: erg lekker! Zelfs de kinderen vonden het lekker wat me enigszins verbaasde omdat het me voor hen toch wat pittig leek.
Wat betreft het zelf bereiden van Koreaans ben ik nog niet verder gekomen dan Kimchi en de nodige warme gerechten. Lekkere keuken!

kattebelletje zei

Dat ziet er erg lekker uit! shilla is natuurlijk een fantastische winkel...

Anoniem zei

Dit gaat niet over de perfecte gebakken aardappel maar over de perfect gefrituurde aardappel.
Toch? en laat u alleen de positieve kommentaren staan?