tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post7547613561013185776..comments2023-10-17T12:40:13.893+01:00Comments on Kokenmetkanker: Spek, het Mooiste Geschenk der Natuur.Jurgenhttp://www.blogger.com/profile/06827912483090071886noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-20845719594131488582013-08-28T18:27:09.606+01:002013-08-28T18:27:09.606+01:00Ik kwam per toeval bij deze blog uit, maar had na ...Ik kwam per toeval bij deze blog uit, maar had na het lezen van het artikel wel een bedenking. Als ex-darmkankerpatiƫnt zouden de raadgevingen van het WCRF interessant kunnen zijn:<br /><b>5. Eet minder rood vlees (zoals rund- en varkensvlees) en eet liever geen bewerkt vlees (zoals ham, spek of salami)</b><br /><i>Onderzoek toont aan dat het eten van rood en bewerkt vlees het risico op darmkanker verhoogt. Rood vlees is bijvoorbeeld rundvlees, lamsvlees en varkensvlees. Bewerkt vlees is al het vlees dat is gerookt, gezouten of op een andere manier geconserveerd door het toevoegen van conserveringsmiddelen.</i>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-41596809459355984432010-09-16T12:56:20.963+01:002010-09-16T12:56:20.963+01:00Spek is volgens mij de oplossing voor alle wereldp...Spek is volgens mij de oplossing voor alle wereldproblemen!<br /><br />Ik heb sinds kort een nieuwe missie gezien mijn nieuwe vriendin...ik durf het bijna niet zeggen...geen spek lust. <br /><br />Bijna reden om terug uiteen te gaan. ;-)Kevhttps://www.blogger.com/profile/04553603863844234660noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-73395992959643813672010-06-08T09:22:18.594+01:002010-06-08T09:22:18.594+01:00In Zuidbeieren kennen ze wammerl,dit is gerookt en...In Zuidbeieren kennen ze wammerl,dit is gerookt en gegaard buikspek.Zo"glazig" als ontbijtspek is, zo "dof" is deze spek, te vergelijken met het kleurverschil tussen koud- en warmgerookte zalm. De wammerl snijd je in plakken ter dikte van een speklapje en je kan het net zoals spekblokjes verwerken in een gerecht, of de plakken langzaam uitsmelten en bij een (Bayrisch) gerecht serveren.<br />Heerlijk....wilnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-36915202609436358312010-05-25T11:48:27.066+01:002010-05-25T11:48:27.066+01:00Schitterend. Heb je trouwens ooit nog een keer pan...Schitterend. Heb je trouwens ooit nog een keer pancetta volgens het traditionele recept gemaakt? Ik ben benieuwd welke kruiderij er in zit en welke specerijen. Bij die van onze Italiaan Silletti in Hedel proefde ik iets van kruidnagel.Lizet Kruyffhttps://www.blogger.com/profile/03125206881707027012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-6208657553749005802010-05-25T06:42:24.508+01:002010-05-25T06:42:24.508+01:00het is prachtig.het is prachtig.Meneer Wateetonshttp://www.wateetons.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-79497159937798184972010-05-17T22:42:08.673+01:002010-05-17T22:42:08.673+01:00Helemaal naar Zuid-Duitsland rijden voor een stuk ...Helemaal naar Zuid-Duitsland rijden voor een stuk schitterend spek. Dat tekent de ware gastronoom, hulde!ulriknoreply@blogger.com