tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post5846547108546216333..comments2023-10-17T12:40:13.893+01:00Comments on Kokenmetkanker: Ondermaatse Blankvoorn.Jurgenhttp://www.blogger.com/profile/06827912483090071886noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-37722055485255550982008-06-06T06:58:00.000+01:002008-06-06T06:58:00.000+01:00Voor fileren zijn deze wat te klein vrees ik en ik...Voor fileren zijn deze wat te klein vrees ik en ik geloof ook dat de visjes uit de Klootwijk aan zee aflevering ruisvoorns waren. Heb in ieder geval zelf gezien dat IJsselmeervissers ruisvoorns apart hielden.<BR/>Zou er smaakverschil zijn tussen ruisvoorn en blankvoorn?<BR/><BR/>Tot visgehakt draaien heb ik ook aan gedacht. Er is zelfs een oud recept voor snoekballetjes wat hetzelfde doel heeft.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-31632896182965574172008-06-04T21:37:00.000+01:002008-06-04T21:37:00.000+01:00Die uitzending met Klootwijk heb ik ook gezien. Br...Die uitzending met Klootwijk heb ik ook gezien. Briljant dat die man goud geld verdient aan visjes die in onze ogen waardeloos zijn. <BR/>Dus ja, haal de rookton tevoorschijn.<BR/>Of vermaal ze tot een farce en draai er qunelles van die je even in courtbouillon pocheert. Heb je a. geen last meer van graten, en b. wellicht een culinair wondertje ontdekt. :-)Arankahttps://www.blogger.com/profile/00377944024023684550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-32471915324072074242008-06-02T23:53:00.000+01:002008-06-02T23:53:00.000+01:00Gezien in "Klootwijk aan Zee", over vissen in Nede...Gezien in "Klootwijk aan Zee", over vissen in Nederland.<BR/><BR/>Deze voorntjes wroden met 1000-en gevangen en gedroogd/gerookt en dan verkocht aan Rusland.<BR/>Daar schijnt het een lekkernij te zijn en de Nederlandse vissers kunnen ze niet aanslepen.<BR/><BR/>Geweldig programma overigens, veel vangstproducten in/om Nederland verdwijnen naar het buitenland omdat wijn het niet eten.Robert Koopmanhttps://www.blogger.com/profile/01970772559874780401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-6195381468919159962008-06-02T23:50:00.000+01:002008-06-02T23:50:00.000+01:00Een grotere brasem kun je fileren, hou je niet hee...Een grotere brasem kun je fileren, hou je niet heel veel van over vanwege de dikke buikgraten maar toch.<BR/><BR/>Dan blijven nog de scherpe flexibele graatjes over die in de lengterichting van de vis over de rug lopen. Door om de halve cm een snee te maken versnipper je die graatjes zodanig dat niemand er meer echt last van heeft. <BR/><BR/>Als je het dan flink met bloem bakt, weet niemand meer het verschil tussen de knapperige korst en de knapperige graatrestjes.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-87218221269019503462008-06-02T07:45:00.000+01:002008-06-02T07:45:00.000+01:00Yo,Dat peuteren zie ik juist niet zitten, kan ik n...Yo,<BR/>Dat peuteren zie ik juist niet zitten, kan ik namelijk in mijn entje doen... Ik kwam net een recept voor brasem tegen waarin ze langzaam in verdunde azijn worden gestoofd zodat de graatjes oplossen. Misschien ga ik dat eens proberen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-79925837793496215262008-06-01T11:18:00.000+01:002008-06-01T11:18:00.000+01:00ik zei ditches, maar bedoelde bitches. Net weer ev...ik zei ditches, maar bedoelde bitches. Net weer even mijn zondagochtend portie gangsta rap tot mij genomen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-26739201901840440762008-06-01T11:17:00.000+01:002008-06-01T11:17:00.000+01:00die ditches zijn behoorlijk graterig, vooral rond ...die ditches zijn behoorlijk graterig, vooral rond de buikholte. Mijn advies: schubben eraf en ingewanden eruit, in de bloem, in de frituur en dan lekker met het hele gezin pulken.Anonymousnoreply@blogger.com