tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post303976813496296330..comments2023-10-17T12:40:13.893+01:00Comments on Kokenmetkanker: Gemarineerde HaringJurgenhttp://www.blogger.com/profile/06827912483090071886noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-92154651326652713492019-01-05T12:06:46.031+01:002019-01-05T12:06:46.031+01:00Haringfilets eerst vier uur pekelen met grof zeezo...Haringfilets eerst vier uur pekelen met grof zeezout, daarna zout afspoelen onder koud water en dan opleggen naar smaak, het zout trekt het vocht uit de haring en maakt deze vaster van structuur!Miekehttps://www.blogger.com/profile/05231682487143603210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-13236020705412788322013-12-30T17:45:32.041+01:002013-12-30T17:45:32.041+01:00Het inmaken van gemarineerde haring (gaffelbiter)g...Het inmaken van gemarineerde haring (gaffelbiter)gaat met sterke drank, bijvoorbeeld jenever, sherry, cognac, whiskey, e.d. en zeker niet met azijn. Heb het gemaakt met sherry, wat suiker, verse room, versgemalen gemengde peper (5 soorten). Heb lichtgerookte lichtzoute haring gebruikt, die is al wat steviger. Er moest zelfs nog wat zout bij. Na een dag marineren (in de koelkast) was het al lekker!<br />Kook graagnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-79939161525596007722013-12-29T15:56:47.858+01:002013-12-29T15:56:47.858+01:00Een goede suggestie lijkt mij het Pekelharingrecep...Een goede suggestie lijkt mij het Pekelharingrecept van Johan Segers op NJAM!<br />Het resultaat is Zure Haring. Deze werd traditioneel gegeten vanaf Carnaval,is dus onderdeel van een streng traditioneel katholiek vastendieet. Maatjesharing is als ingrediƫnt hiervoor 'structuurzwak': mijn visboer in Landsmeer verkoopt mij grote 'verse' (diepvries) volle haring met hom en kuit. Deze laatste eet ik nog dezelfde dag krokant gebakken. Succes ermee! slap van structuureIets datAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-71785488405206345922013-05-25T12:37:36.080+01:002013-05-25T12:37:36.080+01:00Ik heb meerdere opmerkingen van jou gelezen en mer...Ik heb meerdere opmerkingen van jou gelezen en merk dat jij diep en diep triest bent! Ik gun mensen geen kanker maar voor jou maak ik een uitzondering. Jij verdient kanker.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04620684114204432174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-60906339504155795742011-09-15T13:28:02.830+01:002011-09-15T13:28:02.830+01:00Dit is echt kk vies gast. doe normaal.
Groetjes,
...Dit is echt kk vies gast. doe normaal.<br /><br />Groetjes,<br />Kees AnkerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-28949452143132559402011-09-06T15:24:35.508+01:002011-09-06T15:24:35.508+01:00Wouter Klootwijk was voor zijn tv-serie "Kloo...Wouter Klootwijk was voor zijn tv-serie "Klootwijk aan zee" in Scandinavie. Daar bezocht hij een haringverwerkend bedrijf, die voor elke markt haring voorbereidde.De Duitse maatjes lijken in niets op onze haringen , net zoals de Scandinavische.<br />Misschien kun je via hem meer info krijgen. <br />Groet, WilWilnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-60679907812126251892011-09-02T10:49:08.810+01:002011-09-02T10:49:08.810+01:00Ik ben laatst in Noorwegen geweest en het viel mij...Ik ben laatst in Noorwegen geweest en het viel mij op dat de gemarineerde haring vooral zout en zoet was, net als Graved laks, gemarineerde zalm met zout, suiker, zwarte peper en dille. Dus geen of minder azijn en meer smaakmiddelen, zout en suiker.JPCChttps://www.blogger.com/profile/03846715565409687074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-31948561214441861012011-07-16T17:03:41.849+01:002011-07-16T17:03:41.849+01:00Volgens mij gebruiken ze andere haring, stevigere....Volgens mij gebruiken ze andere haring, stevigere.davidnoreply@blogger.com