tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post2866596188562535707..comments2023-10-17T12:40:13.893+01:00Comments on Kokenmetkanker: Zuring.Jurgenhttp://www.blogger.com/profile/06827912483090071886noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-92007223851244804082011-10-03T02:19:22.245+01:002011-10-03T02:19:22.245+01:00Ik heb een gecultiveerde zuring in de tuin staan. ...Ik heb een gecultiveerde zuring in de tuin staan. Het was een gift dus exacte naam weet ik niet. <br />Ik gebruik het in de salade: een paar blaadje, nerf eruit snijden en dan de blaadjes julienne snijden. Heerlijk in de salade. <br /><br />OXAALZUUR http://nl.wikipedia.org/wiki/OxaalzuurAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-16129283962699552132010-09-06T10:43:20.939+01:002010-09-06T10:43:20.939+01:00Ik heb sinds jaren een zuringplant in mijn tuin. H...Ik heb sinds jaren een zuringplant in mijn tuin. Hier in Frankrijk heet dat Oseille. En het gekendste recept hier is de "omelette à l'oseille". Normaal dat de blaadjes bruin worden bij het bakken en helemaal niet erg ! Doch sommige mensen (oa mijn schoonbroer) verdragen zuring helemaal niet : gevaarlijk voor de nieren en voor de blaas ! Gelukkig heb ik daar geen probleem mee en eet ik graag mijn zurkelomelet of mijn zurkelsoep !mariehttp://ahlauvergne.over-blog.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-46090897195242689132009-04-16T09:20:00.000+01:002009-04-16T09:20:00.000+01:00Gerarda,
Prima hoor!
JurgenGerarda,<br /><br />Prima hoor!<br /><br />JurgenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-27686457308494667782009-04-15T19:26:00.000+01:002009-04-15T19:26:00.000+01:00Enkele weken geleden ben ik een site gestart met z...Enkele weken geleden ben ik een site gestart met zaden van ouderwetse groentesoorten. Eén van de groentes die ik kan aanbieden is tuinzuring. Bij het googelen naar afbeeldigen kwam ik op uw blog terecht en daar staat veruit de "smakelijkste" afbeelding van zuring. Zou ik deze foto mogen gebruiken in mijn site tot ik zelf planten heb om te kunnen fotograferen? Ik zal er een linkje naar uw blog bijzetten als u dat prettig vindt.<br />Mijn site in wording is http://sites.google.com/site/groenvantoen<br /><br />Groetjes,<br />Gerardagelahttps://www.blogger.com/profile/06620671852249349561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-35748969610576677782007-06-13T11:26:00.000+01:002007-06-13T11:26:00.000+01:00Om heel eerlijk te zijn heb ik de zuring uit mijn ...Om heel eerlijk te zijn heb ik de zuring uit mijn tuin nog niet geprobeerd. Nu is hij aan het doorschieten en dan is het volgens Lizet dus te laat.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-27634770388477527982007-05-29T07:34:00.000+01:002007-05-29T07:34:00.000+01:00Ik heb in mijn tuin een paar wilde zuringplantjes ...Ik heb in mijn tuin een paar wilde zuringplantjes staan. Voor de soep. Ik maak die zo; van bouillon en een roux een gebonden soep met gelijke delen zuring en sla maken. Verder gebruik ik het wel als kruid in de spinazie. Niet te veel, je schijnt dan last van nierstenen te krijgen. Wordt bij jullie de zuring ook bruin als het gaar wordt? Of is dit alleen bij de wilde het geval? Dat is misschien de reden om sla aan de soep toe te voegen. Ik heb het in <A HREF="http://www.lekker-frysk.nl/zuringsoep.htm" REL="nofollow">diverse recepten</A> gelezen, en ook van een mensen uit de buurt gehoord.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-41255595719946070852007-05-24T18:13:00.000+01:002007-05-24T18:13:00.000+01:00als het spul eenmaal bloeit kun je de blaadjes ook...als het spul eenmaal bloeit kun je de blaadjes ook wel vergeten, de jonge zijn het lekkerst. proeven blijft dus noodzaak, een mengsel met een klein deel bitter is overigens wel lekkerLizet Kruyffhttps://www.blogger.com/profile/03125206881707027012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-85388010278016034342007-05-24T18:09:00.000+01:002007-05-24T18:09:00.000+01:00Bedankt voor de waarschuwing. Met de flora van Heu...Bedankt voor de waarschuwing. Met de flora van Heukels heb je eigenlijk bloeiwijzen nodig om de determinatie goed uit te voeren. En dan speelt standplaats ook een grote rol in de breedte van het blad. Proeven is dan het simpelst.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-44940904354955864252007-05-24T14:37:00.000+01:002007-05-24T14:37:00.000+01:00Pas op met wilde zuring: je hebt bittere zure en g...Pas op met wilde zuring: je hebt bittere zure en gewoon zure, even proeven. De bittere zuring wordt meestal hoog, de gewoon zure blijft lager en groeit meer in de breedte, althans hier in de B'waard. Je kunt er een heerlijke soep van maken op z'n 18e eeuws: kalfsbouillon trekken met foelie, peper, kruidnagel en uitje. Zeven. Zuring wassen en met een lepeltje bloem in wat boter smoren. Pureren. Meng de twee massa's en bindt met eidooier en bloem. Doe er - als je kalfsschenkel gebruikt - wat stukjes vlees bij.Lizet Kruyffhttps://www.blogger.com/profile/03125206881707027012noreply@blogger.com