tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post1439181385351180518..comments2023-10-17T12:40:13.893+01:00Comments on Kokenmetkanker: Guanciale Maken van Kinnebakspek.Jurgenhttp://www.blogger.com/profile/06827912483090071886noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-33807868122551450822010-11-26T18:41:03.621+01:002010-11-26T18:41:03.621+01:00Moet je dat vocht afgieten? Ben het ook aan het ma...Moet je dat vocht afgieten? Ben het ook aan het maken vandaag, met Duke of Berkshire kinnenbakspek. Ik had nog een kilo in de vriezer liggen en gisteren ontdooit. Vandaag via google gekeken wat ik er zoal mee kan doen en aldus kwam ik hier uit, dank daarvoor.Boudewijnhttp://twitter.com/#!/MeesterKwelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-5892838127816506992007-12-17T21:17:00.000+01:002007-12-17T21:17:00.000+01:00Ik heb vandaag een klein stukje van je guanciale g...Ik heb vandaag een klein stukje van je guanciale geproefd. Ik had hem namelijk gruwelijk laten verbranden dus ik kon nog slechts een enkel niet geblakerd stukje vinden. Maar, damn, wat lekker! En wat wil het toeval, ik héb nog een kinnebak!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-84482723893984696032007-11-30T18:43:00.000+01:002007-11-30T18:43:00.000+01:00jurgen, dank voor de informatie! nooit geweten, va...jurgen, <BR/>dank voor de informatie! <BR/>nooit geweten, van dat verschil in<BR/>gewicht tussen kosjer en ander zout.<BR/>ik vond het al zo raadselachtig, een onrein dier als een varken bewerken met kosjer zout... maar jij hebt het raadsel voor me opgelost. :-)<BR/><BR/>jonnekeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-49063257343475211222007-11-30T08:59:00.000+01:002007-11-30T08:59:00.000+01:00Jonneke,Dat komt door de Amerikaanse gewoonte alle...Jonneke,<BR/><BR/>Dat komt door de Amerikaanse gewoonte alle hoeveelheden in cups af te meten. Een cup kosher zout heeft een ander gewicht dan een cup fijn tafelzout omdat het een grotere korrel heeft.<BR/>Het gewicht van een cup zout kan wel 50% verschillen afhankelijk van het soort! Daarom schrijft men dus precies het type zout voor.<BR/><BR/>Geloof ook dat kosher zout geen antiklonter bevat en daarom misschien iets beter is.Jurgenhttps://www.blogger.com/profile/06827912483090071886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-48937522104966158912007-11-29T23:10:00.000+01:002007-11-29T23:10:00.000+01:00jurgen,weet jij waarom in zoveel recepten voor vle...jurgen,<BR/><BR/>weet jij waarom in zoveel recepten voor vlees - het oorspronkelijke recept voor guanciale inbegrepen - als ingrediënt kosjer zout is voorgeschreven? heeft kosjer zout andere eigenschappen/kenmerken dan <BR/>de overige zoutsoorten?<BR/><BR/>jonnekeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-22100719638744612052007-11-23T17:50:00.000+01:002007-11-23T17:50:00.000+01:00Robert, Daar spreekt de wijnliefhebber!Ik heb een ...Robert, Daar spreekt de wijnliefhebber!<BR/>Ik heb een 12 fles wijnkoelkastje dat ik bijna alleen voor worst en fermentaties gebruik.<BR/>Denk dat ik het voor langdurig bewaren van wijnen wel kan afschrijven inderdaad...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-39744541364300940112007-11-23T17:28:00.000+01:002007-11-23T17:28:00.000+01:00Is dat wel goed voor je wijnkoelkast?Daar moeten t...Is dat wel goed voor je wijnkoelkast?<BR/>Daar moeten toch juist geen vreemde geuren in worden gebracht?Robert Koopmanhttps://www.blogger.com/profile/01970772559874780401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-67219597481548430952007-11-23T14:07:00.000+01:002007-11-23T14:07:00.000+01:00Ja inderdaad, ook de karbonades die ik geproefd he...Ja inderdaad, ook de karbonades die ik geproefd heb waren zoetig. Zou het door de langere rijping komen?<BR/><BR/>Ben benieuwd naar de Lardo. In ieder geval ook een van de best gedocumenteerde varkensverwerkingen...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-88514975725646304252007-11-23T12:00:00.000+01:002007-11-23T12:00:00.000+01:00'Zoet' is trouwens ook hoe ik de smaak van het vle...'Zoet' is trouwens ook hoe ik de smaak van het vlees zou willen omschrijven.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-645811826530482693.post-61398835145638652112007-11-23T11:58:00.000+01:002007-11-23T11:58:00.000+01:00Het varken mag zich in de hoefjes knijpen dat er z...Het varken mag zich in de hoefjes knijpen dat er zo liefdevol met zijn vlees wordt omgegaan.<BR/><BR/>Ziet er waanzinnig uit. In mijn berging hangt thans wat Lardo te drogen en de chorizo is ook uitstekend gelukt. In de koelkast is het vlees voor de coppa ook al goed ontvocht.Anonymousnoreply@blogger.com